Monday, May 17, 2010

Island

Sammen med Lotte, Tine, Asbjørn og Tilde har jeg tilbragt 4 spændende dage på Island. Den meget berømte og omtalte askesky blæste den - for os - rigtige vej, så vi lettede planmæssigt fra Kbh. onsdag den 12. maj og landede igen søndag den 16. maj, kun 3 timer forsinket.

Det blev 4 travle dage. Vi lejede bil, så vi kunne komme lidt omkring, og første dag tog vi den lange tur ud til den store geiser og Gulfoss-vandfaldene. Spændende, spændende og så flot. Vejret var med os, så vi (nok mest de voksne) kunne nyde alle de flotte panoramaer.
















Andendagen tilbragte vi i Reikjavik, hvor Tilde og Asbjørn vakte opsigt med vikingeudstyr.

Lørdag startede vi Skodaen og kørte til Den Blå Lagune, og hold da op... Midt ude i den sorte lavamark ligger det blå og varme vand. Vi holdt ud i 4 timer og var så heldige, at solen skinnede fra en klar blå himmel. Og solcremen var udsolgt, så vi blev lidt røde på vores blege vikingehud.





Sidste dag kørte vi lidt rundt for at finde den halve vulkan ved Grindavik på sydkysten. Det lykkedes ikke helt at finde vulkanen, som man i øvrigt ikke må gå på mere. I stedet fandt vi en god legeplads, så Asbjørn og Tilde kunne brænde lidt krudt af, inden vi skulle hjem.

En super dejlig ferie. Island kan anbefales. Her er højt til himlen, frisk luft og venlige mennesker. Vi sagde allesammen på gensyn til Island - og ja, vi så skam askeskyen fra flyet.

1 comment:

Anonymous said...

Dejlige billeder. Godt I kom afsted
og hjem igen. Dorthe